bumerang

Bumerang - Yazarkafe

23 Ağustos 2012 Perşembe

Ve gerçekten bitti :))

Dün kızımın kolik ağlamalarının sona erdiği resmi olarak onaylandı: artık kolik ağlamalarımız tamamıyla sona erdi. Dün gece huzursuzdu ve bir uyuyup bir uyandı ancak hiç krize girmedi ve sıkıntısını mızmızlanarak, söylenerek ve daha da güzeli sesler çıkarmaya çalışarak yani vakit geçirerek atlattı. Dün koynuma aldığımda ilk kez benimle gerçek bir iletişime geçtiğini fark ettim. Artık gülümsüyor, "Eka" şeklinde bir sözcükle konuşuyor ve değişik çığlık atma, ses çıkarma denemeleri gerçekleştiriyor. Ah bir de "Kızım dilin nerede?" diye sorup dilinizi çıkardığınızda gülümseyerek yani daha doğrusu size gülerek kendi dilini hafifçe dışarı çıkarıyor.

Çok acayip güzel bir duygu bu. Öyle bir duygu ki, henüz gözünün önündekini seçmeye mecali olmayan bir varlık tam 2.5 ayda iletişim kurabilen, gülümseyen sosyal bir varlığa dönüşmeye başladı. Zevkli olan tüm bu gelişmeleri gün be gün izleyebilmek ve her gün ortaya çıkan değişime ağzı açık bir şekilde ve hayranlıkla şahit olmak... Bilmem onu ne kadar çok sevdiğimi eklemeye gerek var mı :))

Kolik ağlamalarının bitmesinde etkili olan iki şey olabilir: birincisi, 40'ını çıkarmış olması ve ikincisi mamayı değiştirmiş olmamız. Hala anne sütüm az geliyor ve ne yazık ki tek göğüsten geliyor. Ama kızım tek göğüs olsa da çok şükür emmeye istekli ve devam ediyor. Mama olarak daha önce başka bir marka kullanıyorduk ve yaklaşık 2.5 haftadır şu an kullanmakta olduğumuz mamaya geçtik. Mama ismini isteyenler bana özelden mail atabilirler (spitir@gmail.com). Sanırım mamaların gaz yapma durumları da farklı olduğundan kızım değiştirdiğimiz ve şu an kullanmakta olduğumuz mamadan memnun kaldı. Nasıl desem, sakinleşti. Gaz sancıları onu çılgına çeviriyor ve ağlama nöbetlerine neden oluyordu. Şimdi ise, sakin ve vakit geçirmekten keyif alan bir kıza dönüştü.

Bu aralar başka bir derdimiz var ve sonucu ne çıkacak tam olarak bilemiyoruz. Kızım arka arkaya, biri tamamıyla yemyeşil olmak üzere üç-dört kere yeşil kaka yaptı. Bir kez tamamen yeşil renk, diğerleri ise normal kakasının içinde yeşil bölgeler şeklinde... Doktor (ki bu da başka bir mevzu, iyi çocuk doktoru bilen var mı:(( ) gaida testi istedi. Kakasını yaptıktan sonra yarım saat içinde kaka örneğini laboratuvara ulaştıracağız. Bakalım bu çok önemli görevi başarıp kızımızın neyi olduğunu bulabilecek miyiz. Sonuçları elde etmez buradan yazarım. Şimdilik sevgiyle ve mutlu kalın :))

2 yorum:

  1. Gözün aydınnnn o vakit, kolik gülmeler alsın yerini ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Zeynepciğim. Kolik gülmeler başladı bile, yandan yandan gülmeyi pek seviyor kızım :)

      Sil

Matruşka bebekler gibi miyiz?

Merhabalar Efendim, Önce başlıkta adı geçen Matruşka ne demekmiş ona bir bakalım: " Rus yapımı bir oyuncak bebek türüdür. Ahşap el y...