bumerang

Bumerang - Yazarkafe

4 Kasım 2012 Pazar

Kötü bir anne miyim? sendromu

Bilmem böyle bir sendrom var mıdır... Şu anda hissettiklerimi tıp dünyası adlandırmak istese sanırım böyle adlandırırdı. Sanki hiçbir şeyi doğru yapamıyormuşum gibi geliyor ve kendimi bir anda her şeyi kötü yaptığını düşünen ve bebeğine zarar verdiğini düşünen kötü bir anne gibi hissediyorum.

Ertesi gün oluyor ya da birkaç gün geçiyor. Aaa bir de bakıyorum ben her şeyi becerebilen, çok başarılı ve bebeği ile uyumlu bir anne gibi hissediyorum. Bu gel-gitler o kadar yoruyor ki beni size anlatamam. Acaba kızım da bu gel-gitlerimden yoruluyor mudur? Sanırım etkileniyordur. Şu anda kötü bir anne modundayım ve her sabaha neredeyse suratım asık kalkıyorum :( Ne kötü şey böyle hissetmek... O kadar ay karnımda taşıdığım ve doğmasını bekleyip heyecan duyduğum varlığı sırf bu gel-gitlerim yüzünden üzüyorum hatta belki ileride bana küfür edeceği özelliklere sahip olmasına neden oluyorum. Allah'ım sen yardım et :(

Bu gebelik ertesi hormonların iniş çıkışları ve özellikle menstruasyon dönemlerinde tavan yapan sinir halim artık gitsin bir daha gelmesin, ölene kadar pamuk şeker gibi bir kadın olayım istiyorum ama gel gör ki gerçek hayat hiç de istediklerini hemen vermeye hevesli değil. Önce tıpkı gebelik gibi, o hisse ya da karakter özelliğine sahip olmaya gebe kalman gerekiyor. Sonra istediğin o hissi ya da karakter özelliğini 9 ay karnında taşıman gerekiyor ve en en en son sancıyla doğurarak istediğin maneviyata sahip olman gerekiyor. Yoksa o sahip olmak istediğin manevi boyut her neyse, sahip olman imkansız. Bu evrelerden geçeceksin başka çare yok. Bu evrelerden geçmedikçe o duygu, karakter özelliği kalıcı olarak senin olamıyor. Hep geçici sahiplikler yaşıyorsun ve sonra bir süreliğine süt liman yaşadığın günler tekrar eski halini alıyor ve seni mutsuz ediyor.

Ezcümle, içim sıkılıyor ve sevgili kızımın bu iç sıkıntısının dışa vurumundan en asgari düzeyde etkilenmesini diliyorum...

1 Kasım 2012 Perşembe

İki kadın

Hayat pek enteresan gerçekten de... Bir kadın çıkıyor karşıma ve evlat edindiği çocuğun özellikle zihinsel bir özrü olmasını istediğini söylüyor. Öyle de oluyor, gidip zihinsel problemi olan bir çocuk evlat ediniyor ve onu büyütüyor, onunla yaşıyor.

Diğer bir kadın, karnındaki bebeğinin %60 oranında zihinsel özürü olabileceğini doktorlardan öğreniyor ve içi ezilse de, o cana kıymaya karar veriyor.

İki kadın, iki birbirine benzeyen durum, iki farklı karar, iki farklı yaşam... Elbette hayatta "tam doğru" diye birşey yok. Hangisi doğru karardı ya da hangisi daha etik bir durum ya da öyle birşey var mı? Hepsini Allah bilir ve umut ediyorum ki ilerde buradan ölüp gittiğimde bu cevabı alabilirim. Ancak böylece ruhumun huzura ereceğini ve o güzel varlıktan ancak böyle özür dileyebileceğimi biliyorum.

Temelde hepimizin başına birşeyler geliyor. Sadece başımıza gelen şeyler birbirinden farklı oluyor ama önünde sonunda hepimiz tüm bir hayat boyunca birşeyler yaşıyoruz. Tüm bu yaşadıklarımıza verdiğimiz tepkiler ya da yaşadıklarımız sırasında yaptığımız seçimler hep farklı ve bizim kaderimizi oluşturuyor. Yani aslında özgür irademiz ile seçim yaparak yaşıyor ve yolun sonuna gelip hayatımıza baktığımızda kaderimizi görüyoruz. Hayatta karşılaştığımız her bir kişinin, olayın tesadüften çok, çok öte olduğunu düşünüyorum. Sanki birbiri içinde ve müthiş bir matematikle kurulmuş bir ağın sadece küçük bir halkasıyız ve hayat boyu yaşadığımız her şey, gördüğümüz, konuştuğumuz her bir kişi bu ağın diğer parçaları... Ölünce büyük resmin ne olduğunu da görmeyi ya da en azından bana büyük resmin ne olduğunun söylenmesini ümit ediyorum :) Yaşarken büyük resmin ne olduğunu sadece tahmin edebiliyor insan. Hatta bazen tahmin bile edemeyecek kadar çok kafası karışıyor. Neyse, lafı biraz uzattım ama başıma "nedensiz" gelmediğine inandığım bu özel olayı paylaşmak istedim. O günden beri yaşadığım bu olay üzerine düşünüyorum ve doğru seçim yapabilmiş olmayı diliyorum.

Matruşka bebekler gibi miyiz?

Merhabalar Efendim, Önce başlıkta adı geçen Matruşka ne demekmiş ona bir bakalım: " Rus yapımı bir oyuncak bebek türüdür. Ahşap el y...